Wielercomité

Wielercomité Ottoland

Het wielercomité organiseert jaarlijks zowel de omloop van Ottoland alsmede de mountainbike wedstrijd. Het comité bestaat uit een zevental bestuursleden die worden bijgestaan door een groep vrijwilligers om de organisatie van het tweetal evenementen mogelijk te maken.

 

Omloop van Ottoland

De omloop wordt jaarlijks georganiseerd op de laatste zaterdag van september en is daarmee de afsluitende wedstrijd van de zomercompetitie van wielervereniging Jan van Arckel.

De omloop bestaat uit een ronde van ongeveer 5 kilometer door de polder en het ottolandse dorp welke afhankelijk van de wedstrijdklasse een aantal keren wordt gereden. De volgende wedstrijdklassen maken onderdeel uit van de omloop:

  • Amateur en sportklasse
  • Nieuwelingen
  • Regiorecreanten A en B

Naast deze klassen wordt er op deze dag ook een ludiek evenement georganiseerd voor de inwoners van Ottoland en naburige dorpen, variërend van een solexrace tot een wedstrijd met zelfgemaakte vervoersmiddelen. In 2015 is er voor het eerst een zogenaamde “fun-klasse” georganiseerd. In deze klasse kan iedereen starten die een racefiets heeft, een mooi om eens de krachten met elkaar te meten en om in aanraking te komen met de wielersport.

Deze wedstrijd maakt deel uit van de wintercompetitie van Jan van Arckel. Zowel de jeugd als volwassenen krijgen in verschillende klassen de mogelijkheid om de strijd met elkaar aan te gaan. Deze competitie wordt drukbezocht en jaarlijks verschijnen er een paar honderd deelnemers aan de start.

De editie van 2016 is de wedstrijd voor het eerst gereden op het terrein van de Slingelandse plassen. Door de vele regen was het parcours op veel gedeeltes veranderd in een drassige modderpoel. Hierdoor kon op veel plekken niet meer gefietst worden. Dit maakte deze wedstrijd tot een zwaar evenement.


Secretariaat/Contactpersoon
Naam: 
Jacco de Hoop
Adres: 
-
Postcode: 
-
Plaats: 
-
Telefoon: 
06-22550405